Korleis blir ikkje matgleda større enn ved å spise eit godt stykke av "verdas beste"?
Eit av satsingsområda i samfunnsreforma Leve heile livet er større matglede.
Mål
Skape gode måltidsopplevingar og redusere underernæring. God mat er grunnleggjande for god helse og livskvalitet gjennom heile livet. Eldre skal få næringsrik mat som både ser god ut, duftar godt og smaker godt. Maten skal vere tilpassa den einskilde sitt behov og bli servert i ei hyggeleg ramme.
Satsingsområde
- Det gode måltidet
- næringsrik mat som ser god ut, lukter godt og smaker godt.
- Maten og måltidet må tilpasses den enkeltes føresetnader og behov
- serveres i ei hyggelig ramme.
- riktig innhald av energi og næringsstoff
- Estetikk: se appetittvekkjande og delikat ut, slik at den aktiverer sansane.
- Miljøarbeid og måltid – tverrfagleg samarbeid
- legges til rette for sosiale måltidsfellesskap
- Middagsven. Lage gode rammer for at ein kan dele middag med nokon.
- Markere årstider/ helligdagar/kvardag/helg gjennom måltider og samarbeid mellom mat og kulturopplevingar
- Valgfrihet og variasjon
- Sjå den einskilde sine ynskjer og behov med systematisk kartlegging
- Systematisk ernæringsarbeid
- følge opp den enkeltes ernæringsbehov for å unngå under- og feilernæring.
Publisert 22.06.2021 10.42
Sist endra 06.02.2023 12.42