Kinn Kommune

Aktuelt

23.05.2022 08.00

Lag og organisasjonar

Flora Røde Kors Hjelpekorps

Hjelpekorpset består i dag av 26 frivillige personar på alarmplan, samt en del som er under opplæring. Vi blir kalt ut av politiet til leiteaksjoner og evt. søk etter antatt omkommen, samt hente/bæreoppdrag på utkall fra AMK. Vi har mannskap til søk i fjell, turterreng, urbane områder, sjøredning og tauredning.
Korpskveldene er mandager klokken 18:00-20:00 på Røde Kors-huset i Nonskarvegen 1, der vi trener på alt fra førstehjelp til bruk av kart og kompass og søksmetoder.
Vi har også forskjellige øvelser gjennom året, hvorav noen er sammen med CHC redningshelikopter der røde kors-mannskap blir brukt som markører og blir plukket opp av redningsmann fra sjø/flåte/land.
Vi har egen mannskapsbil, samt båt.
Hjelpekorpset har også egne mannskap som er utdannet som førstehjelpsinstruktører og holder kurs til bedrifter og selskaper som har behov for dette. Det gjelder både vanlig førstehjelpskurs og DHLR-kurs (hjertestarter).
Ved ulike arrangement som festivaler, sportsarrangement, konserter osv., kan hjelpekorpset stille som sanitetsvakt. Sanitetsvaktene er utdannet i førstehjelp og har med seg nødvendig førstehjelpsutstyr, samband og transportutstyr slik at dei straks kan ta seg av folk som treng hjelp.
Adresse Kontakt Kategori
Flora Røde Kors Hjelpekorps
Nonskarvegen 1
6906 Flora
Benedicte Svardal
Org.nr. : 980440273
Telefon: 46961558
Aktivitetar
Kontaktpersonar
Tittel Korpsleder
Telefon 46961558
Anna
Dersom du syns dette ser interessant ut - ta kontakt med korpsleder, Benedicte V. Svardal på 46 96 15 58, kontakt oss på Facebook eller på hjemmesiden vår.
En må være over 18 år og ha gjennomført grunnopplæring for å kunne delta på aksjoner, og etter grunnopplæring kan en spesialisere seg innen forskjellig redningstjeneste - som førstehjelp, sjøredning, tauredning, aksjonsleder, førstehjelpsinstruktør mm.