Overskot av steinmassar frå utdjuping av leia inntil Westcon Yards

Klikk for stort bileteI samband med planlegging av utdjuping av leia inntil Westcon Yards, arbeider kommunen med å finne høveleg samfunnsnyttig plassering av overskotstein.

Det er førebels vurdert at det kan vere snakk om mellom 350 000 til 500 000 m3. Steinen må dumpast frå lekter på minimum 3 – 4 meters djup. Det må vere i nærleiken, eller i området kring innseglinga til Florø. Det er førebels ikkje definert ei eksakt grense for kor langt unna anleggsområdet det kan vere aktuelt å dumpe steinen.

Kommunen skal nytte noko av steinen til eigne prosjekt, men langt i frå alt. Kommunen er interessert i å kome i kontakt med aktørar som har områder / prosjekt som kan vere aktuelle for dumping av stein. Områder som er sett av til utbygging i kommune- eller reguleringsplan vil bli prioritert. Det vil også, i samarbeid med Kystverket, bli lagt vekt på avstand til anleggsområdet.

Den som skal ta i mot stein må sjølv syte for naudsynte løyver for fylling av stein.

Dei som kan ha interesse av å ta imot slik stein kan kontakte Kinn kommune v/kommunalsjef Rolf Bjarne Sund på tlf. 91710500, eller e-post rolf.bjarne.sund@kinn.kommune.no.

Frist er 18 september.