Ny avtale mellom kommunen og Merkurprogrammet

Klikk for stort bileteVaraordførar Sidsel Kongsvik, Magne Svardahl og kommunalsjef Kristin Maurstad signerer avtale om vidareføring av Merkurprogrammet i KinnMåndag denne veka reiste kommunalsjef for innovasjon og utvikling Kristin Maurstad og varaordførar Sidsel Kongsvik rundt til dei fem Merkurbutikkane i kommunen og signerte ny avtale om kommunale servicepunkt. Butikkane det gjeld er nærbutikkane på Svanøy, Askrova/Tansøy, Stavang, Rognaldsvåg og Batalden.

Magne Svardahl frakta oss rundt med båt, og med på turen var også representantar for Merkur. Veret var dårleg, og vi fekk verkeleg oppleve kvardagen i øyane. Men mottakinga på butikkane var svært hyggeleg, og det var kjekt å få omvisning hos dei alle.

Butikkane hadde avtale med Flora kommune, og no er denne avtalen revidert og fornya, og gjeldande for tre år med Kinn kommune.

Hovudmålet med avtalen er å utvikle gode og funksjonelle tenester der folk bur for å skape trivsel, bulyst og vekstkraft. Avtalen gir nytteverdi for kommunen ved at butikkane utfører servicetenester. I tillegg skal avtalen bidra til at offentlege digitale tenester blir betre kjent og meir brukt av innbyggjarane. Sistnemnde har fått større fokus i den nye avtalen.