BDO si konsekvensutgreiing om deling av Kinn kommune er klar

BDO si konsekvensutgreiing er no tilgjengelegRådgjevingsselskapet BDO si konsekvensutgreiing ved deling av Kinn kommune er no tilgjengeleg.

Statsforvaltaren i Vestland ga rådgjevingsselskapet BDO oppdrag om å lage ei utgreiing av konsekvensar ved deling av Kinn kommune. BDO sitt oppdrag har vore å utgreie konsekvensar ved at Kinn kommune delast tilbake til dei to gamle kommunane Vågsøy (ekskl. Bryggja) og Flora.

Konsekvensutgreiing ved deling av Kinn kommune (PDF, 582 kB)

Vedlegg 1: Anslag sum frie inntekter for Vågsøy og Flora (ODS, 21 kB)

Vedlegg 2: Balanse (ODS, 15 kB)

Kva gjer Statsforvaltaren vidare?

I dag skal rapporten presenterast for Statsforvaltaren og administrasjon og politikarar i Kinn. Etter at rapporten er presentert, sender Statsforvaltaren eit brev til Kinn kommune om at kommunestyret får høve til å uttale seg før det blir gjort vedtak. Vestland fylkeskommune og nabokommunane (Stad, Bremanger, Sunnfjord, Gloppen og Askvoll) får òg mogelegheit til å kome med uttale om deling av Kinn. Statsforvaltaren skal deretter sende si utgreiing med tilråding til departementet.

Les meir på Statsforvaltaren i Vestland si heimeside.

Presentasjon frå BDO til administrasjon, politikarar og Statsforvaltaren finn du nedanfor. Presentasjonen oppsummerer innhaldet i rapporten.